Diffusoren AxiTop er en av nyhetene fra ebm-papst på Chillventa 2012

Chillventa i Nürnberg messesenter har vokst til å bli den største internasjonale messen for kjøling, ventilasjon og varmepumper. Da Chillventa 2010 ble avholdt deltok 880 utstillere fra 42 land, og på fire dager hadde messen 29000 besøkende. Som tre av de fem store temaene under messen inngikk EC-motorer, hastighetskontroll og energioptimalisering. Selvfølgelig var det stor interesse for ebm-papst dette året, og vi tror ikke det vil bli mindre interesse i år. Velkommen til ebm-papst i Hall 7 stand 7-414 på Chillventa-messen 9. til 11. oktober.

Chillventa 2012 gir deg en unik mulighet til å se på de siste nyhetene fra ebm-papst, få mer informasjon om et bestemt produkt, og selvfølgelig kan du også møte kolleger fra ebm-papst i Norge. Den 9. oktober er Gorm Benno (administrerende direktør i ebm-papst i Norge) på plass på standen.

EUs arbeid for å redusere energibruken, hvor Økodesign-direktivet er ett av verktøyene, gjør det naturlig med et sterkt fokus på energispørsmål under Chillventa. ebm-papst er i forkant av utviklingen av vifter og motorer som bidrar til redusert energibruken. Allerede i 2010 klarte alle EC-vifter fra ebm-papst kravet til ErP 2015!


AxiTop reduserer både energiforbruk og støynivå

På Chillventa 2012 forteller vi selvfølgelig om utvikling av nye produkter som er utviklet i tråd med vår Greentech strategi, og på standen presenteres flere nyvinninger. Et eksempel er utløpsdiffusor AxiTop utviklet for aksialvifter fra ebm-papst. Viftene er ofte funnet i varmevekslere, og diffusorens oppgave er å konvertere kinetisk energi til statisk energi (trykk), utfordringen er å få til det ønskede trykket med så lavt energiforbruk som mulig. Med ny AxiTop fra ebm-papst er mulig å redusere energiforbruket med opptil 22%, og støy med opptil 5,7 dB (A). Den nye diffusoren kan enkelt installeres i eksisterende viftesystem og konstruksjoner.


Utvidet utvalg med aksialvifter i HyBlade-serien

Aksialvifter fra ebm-papst er hovedsakelig brukt i ventilasjon og oppvarming applikasjoner så vel som i kjølemediekjølere og kondensatorer. Når ebm-papst i 2008 innførte HyBlade-serien betød det i praksis at en ny standard ble satt for viftene. Karakteristisk for vifter i HyBlade-serien er en høy effektivitet, lavt støynivå, redusert miljøbelastning og lav vekt. På Chillventa presenteres den utvidelsen som har vært i HyBlade-serien, viftene finnes nå tilgjengelig i diameter 200 - 1250 mm, og bruksmulighetene det åpner opp for på blant annet kondensatorer.


Smart energisparing; installer en IQ2-motpr i kjøledisken!

I mange butikker finnes det store muligheter til å redusere energiforbruket ved å oppgradere eksisterende og energikrevende kjøledisker til energieffektive kjøledisker. Besøk vår stand på Chillventa og vi vil fortelle deg hvordan det er mulig med ebm-papst smarte og energieffektive IQ2- motorer å redusere energiforbruket med opptil 70% sammenlignet med andre motoralternativer.

Å modernisere kjøledisker er lett når IQ2-motorer har samme størrelse som sine forgjengere. Motorene kan utstyres med egnet aksialviftehjul med opptil 300 mm diameter.
IQ2-motorer har integrert driftselektronikk som gir mange tilpasningsmuligheter, og disse mulighetene kan bli ytterligere utvidet ved å integrere en ESM-grensesnitt. Motorene er også tilgjengelig i EX-utførelse og med strømforsyning via 24 VDC.