Kundecase – «Alt du trenger er en skrutrekker»

Jan Holmström, ventilasjonsingeniør hos HSB i Västerås.
Våre svenske kollegaer har laget en kundecase som vi gjerne ønsker å videreformidle.
Jan Holmström jobber som ventilasjonsingeniør hos HSB i Västerås. Hans arbeidsplass er vanligvis et tak i byen der nye takvifter blir installert, og ofte er det ebm-papst-vifter som blir installert. I mange installasjonsprosjekter samarbeider han med salgsingeniør Göran Andersson ved ebm-papst i Stockholm som hjelper til med gode råd, målinger og vifteutvalg. Vi har stilt noen spørsmål til Jan Holmström om arbeidet hans og hvordan han opplever å jobbe med og installere ebm-papst takvifter.


Takvifter med EC-motor
Kontakt oss

Hva er de største utfordringene i jobben din?
“Jeg installerer vifter i forskjellige størrelser, avhengig av kravene til luftmengde. Å bytte ut gamle vifter med nye må gå raskt. Det er derfor viktig for både meg og mine ansatte at håndteringen av viftene er så enkel som mulig. De største veier rundt 70 kilo og takåpningene er ofte små. Konvensjonelle vifteløsninger betyr bruk av en kran, og vi ønsker helst å unngå det, og vi kan gjøre det ved å velge takvifter fra ebm-papst. De er veldig enkle å håndtere, og hvis de ikke er tilgjengelige gjennom en takåpning i ett stykke, kan du bare ta dem fra hverandre og bare sette dem sammen igjen etterpå. På denne måten trenger vi ikke en kran som gjør at vi sparer mye tid og penger. En annen viktig fordel er at viftene er veldig pålitelige og min mening er at andre produsenter ikke kan tilby samme kvalitet. Prisen er også konkurransedyktig og samlet sett, ved å velge ebm-papst takvifter, får vi en veldig kostnadseffektiv pakkeløsning”.

Hvordan installerer og kobler jeg en ny takvifte?
“For selve installasjonen trenger vi ofte bare en skrutrekker. Vi erstatter de eldre viftene med nye takvifter i samme størrelse, og noe vi virkelig setter pris på med ebm-papst vifter er at de er ekte «plug & play» løsninger. Det er faktisk ikke så mye som må kobles til, og å bytte ut en gammel vifte med en ny tar maksimalt fire timer. Ofte går det mye raskere. Jeg bruker også regelmessig ebm-papst-forhåndskonfigurasjonstjeneste. Dette betyr at ebm-papst får verdiene mine for ønsket luftstrømskapasitet, og da blir jeg fort fortalt hvilken vifte som passer best. "

Hvor mange takvifter har du installert så langt?
«På dette tidspunktet må vi ha installert rundt 40 eller 50 takvifter av ebm-papst. Som regel vil det vanligvis være rundt ti vifteinstallasjoner på ett år, men noen ganger vil det være betydelig mer. Når vi jobber på vegne av private leietakerforeninger og eiendomseiere, kan oppdrag variere i omfang».

Må du ofte overbevise kundene om at det er på tide med utskifting av vifte?
“Nei, noen ganger er det kundene som kommer til oss og sier at de trenger nye vifter. I noen tilfeller ser jeg også at viftene er gamle i forbindelse med servicearbeid på stedet. Da tar jeg vanligvis kontakt og forteller de at det er store muligheter for lavere vedlikehold og lavere energikostnader gjennom et viftebytte. I forbindelse med det får jeg mye hjelp av ebm-papst som kommer og gjør målinger på de eldre viftene. Så får jeg en rapport med informasjon om for eksempel energisparepotensialet, men også avlønningstiden for investeringen i en ny vifte. Dette betyr at min klient får et godt beslutningsgrunnlag som er veldig positivt.

Takvifter med EC-motor
Kontakt oss