ebm-papst åpner tilbygg av produksjonen i Hollenbach

Hollenbach
Etter bare sju måneders byggeperiode åpner ebm-papst sitt nye produksjonsareal i Mulfingen – Hollenbach. Den verdensledende produsenten av vifter og motorer har investert rundt 15 millioner Euro i prosjektet for å øke produksjonen av store energieffektive vifter for det Europeiske markedet. Utover det økte produksjonsarealet på 10.000 m2 har man også ferdigstilt et nytt datasenter.

Rainer Hundsdörfer, konsernsjef for ebm-papst gruppen, forklarer: «Denne investeringen hjelper oss å møte den konstant økende etterspørselen på stille og energieffektive vifter og motorer. Beslutningen om å bygge ut produksjonen i Tyskland viser vårt langsiktige engasjement for stedet. Vi håper at dette engasjementet skal hjelpe til å sikre politisk støtte for den infrastruktur som regionen behøver».

ebm-papst ser to hovedsakelige årsaker til den økte etterspørselen: kundenes ønske om å redusere energikostnadene, og det andre trinnet i økodesigndirektivet for vifter (ErP), som trer i kraft fra 2015.

Den nye utbyggingen har blitt planlagt og gjennomført iht. bedriftens retningslinjer i GreenTech, og for å sikre effektiv utnyttelse av energi og å være bærekraftig. ebm-papst´s sterke GreenTech filosofi er en av årsakene til at bedriften i november 2013 ble utpekt til Tysklands mest bærekraftige selskap i og med at de vant utmerkelsen «German Sustainability Award».

ebm-papst planlegger også å investere 35 millioner Euro i et nytt sentrallager.

Om utbyggingen på ebmpapst.com