ebm-papst er tildelt «Red Dot Award 2017» for aksialviften «AxiBlades» unike design

Thomas Sauer, Designansvarlig hos ebm-papst, tok imot designutmerkelsen Red Dot Award 2017.
5500 produkter fra 54 land deltok i designkonkurransen Red Dot Award 2017
Red Dot Award eller Red Dot Design Award er en internasjonal utmerkelse for god design som siden 1955 er delt ut hvert år av Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Prisen kalles iblant også «designernes Nobelpris». Hvert år kan designere levere inn produkter og designarbeider for bedømmelse i noen av konkurransens nærmere femti kategorier. En jury bestående av et 40-talls spesialister bedømmer de innleverte bidragene, og de som tildeles en pris vises i minst et år i Designmuseet «Red dot design museum» i et eldre kjele-hus i Zeche Zollverein i Essen.

Årets konkurranse som ble avgjort i juli satte ny rekord med 5.500 produkter og designbidrag fra 54 land. ebm-papst aksialvifte AxiBlade imponerte juryen og viften ble tildelt en designpris i kategorien «Industriell utrustning, maskiner og automasjon». Juryens begrunnelse lyder: "AxiBlade har en imponerende moduloppbygd struktur. Dens fleksibilitet og funksjonalitet setter nye standarder.»

En triumf for fleksibilitet og funksjonalitet
Moduloppbygningen gjør AxiBlade veldig fleksibel noe som forenkler applikasjonstilpassingen i ventilasjons-, kjøle- og airconditionsystem. Den aerodynamiske optimerte designen i konstruksjonen kombineres med en unik design av vifteblad og winglets som bidrar til viftens veldig høye virkningsgrad og lave lydnivå. Virkningsgraden er så høy som opp til 54 % og lydnivået kan være 8 dB(A) lavere sammenlignet med konvensjonelle vifter som ikke har samme aerodynamiske utforming.

Foruten høy virkningsgrad er lave lydnivåer og energieffektivitet viktige krav til aksialvifter som benyttes i fordampere, kondensatorer og varmevekslere i ventilasjons-, kjøle- og airconditionssystem. Med AxiBlade har ebm-papst utviklet en helt ny generasjon av aksialvifter som optimerer samtlige egenskaper. AxiBlade er dessuten et veldig fleksibelt konsept og tilbys som et modulsystem som dekker inn mange applikasjoner. Viftehus finnes med varierende høyder og de er utstyrt med ebm-papst aerodynamiske optimerte innløpsring. Viftehjulet er også designet for å kunne kombineres med ulike motorer, noe som gir store muligheter for å kunne optimere vifteløsningens virkningsgrad.

Les mer om AxiBlade her: Optimal funksjon og maksimal fleksibilitet hos nye AxiBlade