ebm-papst presenterer flere energieffektive løsninger for ventilasjon og varme på ISH 2015

PFC løser problemene med forstyrrende overtoner som kan oppstå ved parallellkobling av vifter. Den integrerte PFC-funksjonen jevner automatisk ut overtonene uten å kreve noen manuelle justeringer.
ISH i Frankfurt arrangeres hvert annet år og er verdens største messe innenfor bygg- og energiteknikk, varme, fornybar energi og ventilasjon. På ISH 2015 den 10. – 14. mars, deltar mer enn 2400 utstillere fra hele verden. Messen er delt inn i seksjoner og en av disse er ISH Energy, som finnes i blant annet Hall 11. Under mottoet «Energy Efficiency Plus», vil besøkende kunne dra nytte av mange innovative løsninger og nye teknologitrender. Flere av disse er presentert i ebm-papst sin stand B90 i Hall 11.

Enda mer effektive kammervifter type RadiPac
Når ebm-papst for noen år siden lanserte en serie kompakte og komplette kammervifter med Greentech EC-motorer vakte det stor oppmerksomhet. Noen av grunnene var RadiPac-viftenes høye virkningsgrad, kompakte konstruksjon, det lave lydnivået og energieffektiviteten. Lanseringen fant sted med mottoet: «Plug and play helt enkelt» for å illustrere at viftene er komplette og klargjort for regulering, og derfor veldig enkle å installere. Under ISH 2015 presenterer ebm-papst en ny generasjon av RadiPac. Ved å sette fokus på luftstrømmen i innløpet, viftebladenes profil, og motorens posisjon i utviklingsarbeidet med de nye RadiPac-viftene, er det blitt mulig for ebm-papst å lage enda bedre og mer effektive kammervifter.

Dobbeltsugende radialvifter med PFC filter for å eliminere forstyrrende overtoner
ebm-papst radialvifter med Greentech EC-motorer som brukes i f.eks. fan-coils/viftekonvektorer og luft-porter er svært effektive, de bruker opp til 70 % mindre energi sammenlignet med andre vifteløsninger, og de er også svært stillegående. På ISH 2015 er det duket for enda en ny og viktig teknologinyheter når ebm-papst introduserer radialvifter med en PFC-funksjon (PFC, Power Factor Correction). PFC løser problemene med forstyrrende overtoner som kan oppstå ved parallellkobling av vifter. Den integrerte PFC-funksjonen jevner automatisk ut overtonene uten at det krever noen manuelle justeringer.

Komplette og litt spesielle vifter
På ISH 2015 finner du også litt spesielle nye løsninger på produkter som normalt ikke benyttes her i Norge. F.eks. vifte for gassbrennere, type iNR 77 som er verdens minste vifteenhet for gassbrennere. iNR 77 er en fullt integrert, kompakt enhet bestående av en vifte, blandeenhet for gass/luft, forbrenningskontroll og gassventil. Og f.eks. en ny EC-røykutsuger for brensel-kjeler som forbruker opptil 30 % mindre energi sammenlignet med andre vifteløsninger, og egnet til å ventilere de varme forbrenningsgassene i en brensel-kjel på opp til 250 kW.

Velkommen til å dele enda mer av morgendagens vifte- og energiløsninger på ebm-papst sin stand B90 i Hall 11 på ISH 2015 i Frankfurt i tidsrommet 10. – 14. mars!!!